Belasting

Op dag drie zaten de frustraties hoog. Omdat ik slecht geslapen had was de voornaamste reden. Dat reageerde ik af op mijn bagage: alles wat ik waarschijnlijk maar weinig zou gebruiken of net iets te veel van had (zoals blarenpleisters en toch ook een broek teveel.. en dat fijne wollen vest) heb ik eruit gegooid. Ik wilde eerst zelfs mijn slaapmatje (dat amper iets weegt) wegdoen.. Dat heb ik toch maar niet gedaan maar uiteindelijk heb ik denk ik wel 4 kg bij elkaar kunnen rapen wat we nu minder hoeven mee te sjouwen. Weliswaar heb ik het daardoor helaas wel al veel nachten koud gehad.. ach ja.

Gewicht bepakking
Prairie is een hengst van vier jaar en draagt altijd onder de 20 kg bepakking incl. zijn pakzadel. Zelf draag ik een tas met inhoud van onder de 12 kg. Ligt er een beetje aan of we brokken, wortels en ander voedsel meesjouwen. Ik kwam trouwens superlieve mensen tegen van wie ik brokjes voor Prairie heb gekregen. En een flesje cola voor mij!

Niks forceren
Verder heb ik vooraf gekozen voor zo veel mogelijk lichtgewicht spullen om ons allebei te ontlasten. En niet te grote tassen genomen, zodat ik niet meer mee kan nemen dan nodig is.

Ik merk nu al dat hoe we het nu doen dit goed vol te houden is: maximaal 20 km per dag lopen we. Ook wel eens de helft of 15. Minstens een keer per week een rustdagje net wanneer uitkomt. En elke grote pauze van minstens een uur alle bepakking eraf.

Bedankt voor de mooie foto Elke Verbruggen!