Superfoodies

Inmiddels een week geleden komen we na 25 km aan bij Refugé de Pelerins ‘WeerWoord’ in Etourvy, gerund door de Eindhovense Ingeborg die op dat moment niet aanwezig is. Daarom word ik heel gastvrij ontvangen door vrienden van haar uit dezelfde plaats die bij haar op vakantie zijn, Ron en Rikie.

Het is een fijne gîte met alles erop en eraan. Prairie heeft een groot veld en slaapt naast het volkswagenbusje van Ron en Rikie. Ze hebben een kruising Stafford die perfect is opgevoed: Prairie en ik zijn meteen dikke maatjes met Kiddo. En geloof me, honden en ezels gaat vaak niet heel goed samen. 

Door het goede gezelschap van Ron en Rikie en voor de rust die we wel kunnen gebruiken, besluit ik om nog een dagje te blijven. Ron heeft een hondenuitlaatservice met hondenhotel in Eindhoven, daarnaast vangt hij ook geregeld probleemhonden op. Ik kan er ongelofelijk van genieten om te zien dat mensen zo goed met hun dieren omgaan. Veel liefde, lange wandelingen, bijna altijd in het gezelschap van de baas en goede voeding. Kiddo krijgt zelfs belangrijke Superfoods door zijn eten, zoals groene klei. Zelf heb ik deze ook meegenomen en Prairie wordt sindsdien zo nu en dan ook verrast met een inwendig kuurtje: een lepeltje leem tussen zijn boterham. 

Allebei vol energie van de (eindelijk weer) gezonde voedingsstoffen, gaan we ervandoor.