Camping Commotie

Vannacht hebben we een beetje kou geleden in een tentje. Wel op een prachtige camping aan de Maas waar veel vissers komen.  

Al bij aankomst werden we goed bekeken door iedereen op de camping. Twee franstalige Belgen probeerden meteen contact te maken. Niets speciaals in principe, wel toen ze mij in het Frans wilden waarschuwen voor een man op de camping. Het zou gevaarlijk zijn voor mij als vrouw alleen in mijn tent. Maar ik mocht wel in hun caravan slapen.. geen probleem. Ik raakte hiervan een beetje in de war, ook omdat ze me eigenlijk niet meer met rust lieten nadat ze een aantal drankjes hadden genuttigd. Ze waren wel vriendelijk tegen mij, maar ik voelde me niet op mijn gemak. Ook Prairie reageerde niet goed op een van de mannen.

Met dit soort situaties merk ik dat ik in beginne niet duidelijk genoeg mijn grenzen aangeef. In dat opzicht moet ik Prairie nog eens goed observeren: die liet mij nog geen 2 uur daarvoor duidelijk weten dat die sluisbrug het niet ging worden voor hem vandaag.

Uiteindelijk ben ik heel stilletjes met hoofdpijn van de stress mijn tent in gekropen. Even weg van alle drukte. Later hoor ik dat deze franstalige Belg een andere campongbewoner met een mes heeft bedreigd en het terrein is afgestuurd. Gelukkig is hierna de Brabantse gezelligheid snel wedergekeerd met een lekker wijntje en landgenoot Koen uit de buurt van Helmond.

En vanochtend een paar koppen koffie. Dat is lekker wakkker worden. ???