Documentaire Kruispunt

Dinsdag heb ik afgesproken met de filmploeg van kruispunt tv. Ze hebben vele jaren (als ik me niet vergis zeven) de wegen van de Camino de Santiago gevolgd en hiervan een serie gemaakt: De Weg Naar Santiago. Nu zijn ze bezig met een documentaire over prestatiedruk onder jongeren.

Ines ten Berge, de regisseur wist direct dat mijn verhaal perfect in hun documentaire zou passen: een inspirerend verhaal voor anderen. Nadat ik mijn verhaal open heb verteld, heb ik ontzettend veel reacties gehad. Ook van radio en tv, zelfs van RTL Late Night en Hart van Nederland. En of ik als inspirerende Helmonders voor het tv programma van de EO, geloof en een hoop liefde, mocht worden gefilmd. 

Waarschijnlijk begrijpen de meesten wel dat ik juist ben gegaan om even los te komen van onze maatschappij en een beetje rust te krijgen. Niets te hoeven plannen enzo.. dat is voor mij een belangrijke reden om niet in te gaan op deze verzoeken. Na goed nadenken heb ik wel besloten om mee te werken aan de informatieve documentaire van Kruispunt (kro-ncrv). Ik hoop dat ik hierdoor nog meer mensen kan helpen.

Een halve dag liep de filmploeg met me mee tijdens mijn Camino naar Santiago. In september is de documentaire te zien op NPO 2.