Blik op de weg

We zijn alweer een maand onderweg. Elke dag zeg ik minstens een keer hardop: wow Prairie, we zijn gewoon samen naar Frankrijk gelopen: ik ben zo trots op jou! En wat zijn we al een rijk mens en een rijke ezel geworden.

De eerste 2,5 week is erg hectisch geweest voor mijn gevoel. Je moet dan nog helemaal wennen aan je nieuwe leven. Geen structuur maar toch ook weer wel. Maar allemaal nog heel onstabiel. Je gedachten vliegen alle kanten op en je maakt je veel zorgen over van alles zoals het vinden van een slaapplaats, het niet nat worden geregend en het optijd kopen van eten. De controle moet je gaan loslaten, maar dat is eng. Hoe meer je vasthoudt, deste slechter je dag verloopt. En daardoor verlang je ook al snel naar thuis. Je veilige haven. Zekerheid. Iets waar ik juist altijd een hekel aan had. 

Maar na 3 weken kan ik zeggen dat ik heel makkelijk de dag aan het universum durf toe te vertrouwen. Wat ik nodig heb, komt op mijn pad. Niet wat ik wil. Dus ik wil niks. Ik wacht geduldig af, met nieuwsgierig verlangen naar een nieuwe verrassing. Ik kan nu echt genieten van alles wat ik om me heen zie. Elk zintuig doet even hard zijn best om mijn omgeving te observeren. Ik sta vaak stil. Dan kijk ik achterom: ‘Kijk waar we vandaan komen Prairie, kijk waar we nu staan. Mooi hè. Wat een avontuur maatje’.

Ik kan ontzettend genieten van het alleen zijn met Prairie. Iets waar ik thuis ook heel erg naar verlangde. Maar waar ik nu ook heel gelukkig van word, is van mensen. Iets wat ik voorheen nooit had aan zien komen. Al die ontmoetingen, elke keer geweldige zielen die mij raken. Die me een gevoel van thuis geven en mij verbinden met de wereld: peace, love, unity en respect. Dat is hoe het is.

En ook Prairie en ik maken iets los bij de mensen waar we langskomen. Even een moment van bezinning en positieve energie. En liefde. Want dat geven we ook heel graag. 

Struikelblokken zijn nu nog dat ik mezelf snel te veel voel. Me niet wil opdringen. En het loslaten. Dat blijft moeilijk. 

Maar ik heb nog de tijd. En we zullen vast nog meer ontdekken!