Germain

Met mijn gebrekkige Frans en hun gebrekkige Engels konden we elkaar goed verstaan. Bij Florent en Agnès uit Germain en hun kinderen Rosa en Augustine, nam ik een rustdag. 

In de avond werden hun vrienden van de boerderij, Gregoire en zijn vrouw, gevraagd voor de barbecue en werd de champagne uit de streek geopend. Voor mij na een dag in de brandende zon wandelen, vroeg opstaan en weinig eten niet zo’n goed idee. Natuurlijk deed ik toch gezellig mee hoor 😉

Overdag hebben we van de rust genoten toen iedereen naar het werk en naar school was. Florent is leraar op de basisschool en in zijn vrije tijd zoekt hij vaak naar historische schatten, die je hier veel kunt vinden. Van munten en zwaarden uit de middeleeuwen tot koperen hulzen en ringen uit de eerste wereldoorlog. Agnès is neuropsycholoog. Met haar deel ik veel dezelfde interesses. Zo doen we veel met oliën als geneesmiddel, houden we van natuurlijke/bio producten en vinden we koken leuk. 

Nadat we de kinderen van school haalden in het dorpje, kwam de halve klas op bezoek om Prairie te vertroetelen en borstelen. Inclusief ouders die overigens ook wilden schuilen voor het noodweer. Daarna nog even met Florent, Gregoire en hun kinderen naar de boerderij van Gregoire wezen kijken en daar hooi voor Prairie gehaald. Wat een ruimte!

Vanavond is een groot feest van Florent voor zijn 40e verjaardag. Daarom hielp ik Agnès gisteren mee met typische Franse taarten bakken, onder andere: tarte tatin en tarte au citron.