Clean Up Wandeling

Wie helpt er mee opruimen? ??
Op de camino had je van die helden, vaak mannen van in de twintig, die elke dag zwerfvuil opraapten. Niet alles, maar gewoon random een leeg blikje cola dat ze vervolgens in het zijvak van hun tas staken. Steeds meer pelgrims namen dit ritueel over. Ook ik voelde me na enige tijd steeds ongemakkelijker bij het voorbijlopen van onder andere stukken plastic. Een, soms twee handen had ik vrij. Waarom ik er nooit aan heb gedacht om het mee te nemen en in de volgende prullenbak of thuis weg te gooien? Geen idee..
Zo werd een nieuw gebruik dat veel voldoening geeft geboren.

En stel je voor dat er een tijd komt dat iedereen zo nu en dan wat afval opraapt, dan gooit niemand ooit nog iets zomaar op straat.. Want dan zijn we ons allemaal bewust van de verantwoordelijkheid die we dragen voor een gezonde planeet. Zou mooi zijn toch! ☺️