Schaapjes tevreden in de weide bij het licht van de volle maan. Dan ook wij onder de wol. En tellen we niet onze schapen: zoals de herders vroeger deden ter geruststelling, die uit bezorgdheid om hun dieren anders niet konden indommelen. Maar tellen we onze geluksmomenten. Zorgen bestaan niet.

Lees Meer

Boerenleven in het warme Nederland

We slapen het liefst met zijn drieën bij elkaar, zoals we afgelopen jaar deden. Als een familie. De hoge temperaturen zijn we gewend van de zomer in Frankrijk. Ook dan sliepen we meestal buiten. Sinds onze thuiskomst in Nederland mogen we kamperen op de geiten-/schapenboerderij waar we echt van genieten. In de bus of als er teveel muggen zijn in de tent, die nogsteeds als ons huisje voelt. Mux als hij niet op jacht is languit op bed. Prair met zijn hoofdje binnen en zijn wekker om 5.00h stipt, luidkeels, zodat niemand zich kan verslapen.
Lees Meer

Geslaagde eerste Gathering

Wat een leuke dag hebben we zaterdag mogen beleven samen met vijf kinderen, drie paarden en een hond. Lekker gekletst, maskers en dromenvangers gemaakt, gegeten bij het kampvuur, gecommuniceerd en geknuffeld met de paarden en samen een verbindingsschilderij gecreëerd. Mooie gesprekken kwamen tot stand en leermomentjes losten we samen. Binnenkort is er weer een gathering, meer info volgt!
Lees Meer

Zomerzonnewende Rituelen

Het voelde voor ons drieën al een aantal weken als midzomer, maar nu is de astronomische zomer echt ingegaan (dan wel met 'schaapscheerderskou'). Waar de dagen langer zijn dan de nachten. Fysiek ervaren we meer licht en sinds het begin van de tijd hebben onze voorouders deze periode gemarkeerd met rituelen en feest. Om de verbinding met de zon (yin) als bron van het Licht te eren. We hebben enkele ideeën verzameld waarmee we onszelf dit weekend kunnen verbinden met de zomerzonnewende.

De eerst geplande lezingen zijn gelopen. We kregen het Camino gevoel.  Elke wandeling was uniek: bijzondere mensen en hun verhalen. Net als de ontmoetingen tijdens het reizen, ieder als gelijke. Een zijn met elkaar, de natuur en de wereld om je heen. Binnenkort bieden Prairie en ik nieuwe data aan.

Lees Meer

Jim Carrey over depressie

Jim Carrey is iemand die jaren vocht tegen depressie en op dit moment leeft hij zijn 'beste leven' tot nu toe. Hij sprak al vaak over zijn depressie, maar in onderstaande video praat hij over hoe hij de persoon 'Jim Carrey' gecreëerd heeft, hoe dit uiteindelijk een personage werd en leidde tot zijn depressie. Wanneer je er goed overnadenkt, verbergen we ons allen achter een of andere karakter. 

Weer twee wandellezingen rijker in het prachtige natuurgebied van Laarbeek (en Helmond), met gezellige meetings op de route: Zoals onder meer de Kempische Heideschapen die de komende weken de bossen begrazen voor het behoud van typische heidesoorten als de levendbarende hagedis, de blauwvleugelsprinkhaan, de nachtzwaluw en klokjesgentiaan.

We organiseerden een vruchtbare eerste wandellezing, met ‘Prair’ als gids. We genoten van de natuur en het delen van ervaringen: ons verhaal was niks bij de verhalen die onze gasten met ons deelden, dankjewel voor jullie openhartigheid!