Carmen Coolen

Op 23 oktober 1992 word ik op deze wereld gezet, in Eindhoven. Al snel verhuis ik met mijn ouders en toen nog niet geboren zusjes naar Helmond, waar ik opgroei in de prestatiegerichte maatschappij. Op mijn 23e loop ik een burn-out en een depressie op. Vanaf dat moment zal alles veranderen.

Travels With A Donkey
Het is tijd voor iets nieuws: van communicatieadviseur die bedrijven welvarender maakt naar boerin die kwetsbare mensen rijker maakt. Maar om dit doel te kunnen verwezenlijken moet ik eerst terug naar de basis. Terug naar mezelf. Om weer in mijn energie te komen en mijn volle potentie te kunnen benutten. En daarnaast om erachter te komen waarom we massaal met burn-out en depressies te maken krijgen in deze wereld, hoe we onszelf kunnen genezen en wat we kunnen doen om psychische klachten in de toekomst te voorkomen.

Dat doet me besluiten om van mijn woonplaats in Nederland naar Santiago de Compostella in Spanje te lopen. Met mijn lieve ezelhengst Prairie ben ik een jaar onderweg, met ruim 2700 kilometer in onze benen.Via Travels With A Donkey blog ik over de groei die ik doormaak en de schat die ik in mezelf hervind.
Het persoonlijke verhaal dat ik schreef voor mijn pelgrimstocht lees je hier.

Carmen Coolen en ezel Prairie op pelgrimstocht, Vézelay – Frankrijk
Prairie, nieuwe vriend Muxio en Carmen aan het einde van hun reis, aan ‘het einde van de wereld’, Cabo Fisterra – Spanje.


Community Farm

Op dit moment werk ik aan de overname van ‘Biologische Geiten- en Schapenfokkerij Aarle-Rixtel’. Om hier, in de serene energie, een stichting op te richten: Community Farm. Waar je terecht kunt als je last hebt van psychische klachten. Om in contact te komen met gelijkgestemden, verhalen en wijsheid te delen. Om uit je hoofd en in je doen te komen; door onder meer natuur, kunst, muziek, sport, koken, tuinieren, melken, kaas maken, dieren verzorgen, wandelen. Waar ervaringsdeskundigen, coaches en therapeuten je kunnen ondersteunen als je dit fijn vindt. Een thuis om te genieten en te leren. Om te rusten en te werken aan je zelfontwikkeling en bewustzijn. Om je weer verbonden te voelen met de wereld. En met elkaar deze veilige, harmonieuze plek te creëren voor ieder die dit pad nu of in de toekomst bewandelt.
De eerst visie die ik schreef voor de community farm lees je hier.

Spread The Word
Terwijl we toewerken naar de realisatie van de Community Farm organiseer ik op aanvraag ezelwandelingen, workshops en gastcolleges om mensen met psychische klachten nu al te kunnen ondersteunen. Het taboe is soms nog steeds te groot om psychische klachten bespreekbaar te maken. Het verhaal over de burn-out en depressie die ik opliep deelde ik om deze reden openlijk met de wereld, om de drempel te verlagen. Want praten helpt, je bent hierin niet alleen en er zijn gelijkgestemden die jouw gevoel begrijpen.

Blog
Op deze blog lees je onze (reis)verhalen, over psychische klachten en de nieuwste ontwikkelingen omtrent de Community Farm.
Je kunt in contact komen met mij via het contactformulier.

Liefs,
Carmen Coolen