Henk Castelijns: met de ezel naar Rome

Even voorstellen: dit is Henk Castelijns. Tien jaar geleden liep hij de Camino de Santiago zonder ezel. Volgende week op 21 april vertrekt hij vanuit Nederland naar Rome, 2200 kilometer te voet. Dit keer met zijn ezel Mona Lisa. 

Vandaag ben ik op bezoek geweest bij deze aardige man. We hebben veel op dezelfde manier aangepakt. Dat is leuk om te zien. In tegenstelling tot Prairie, gaat Mona Lisa niet met Henk mee naar huis. Zij heeft al een leuk thuis in Italië om oud te worden. Ze is immers al 23 jaar, dus dan mag ze op een welverdiend pensioen. Wie wil dat niet in Italië.

Overnachten in Belgie en Frankrijk
Henk gaf me nog een goede tip over overnachten onderweg naar Spanje. Zo kun je in België het beste vragen naar de pastoor en in Frankrijk naar de gemeente of het klooster. Dan ben je vrijwel altijd verzekerd van een plaats om die nacht te verblijven. Ook heb ik de route gekregen die hij wandelde na zijn pensioen.

‘als je van de bergen houdt, dan loop je via le-puy-en-velay’

Hij adviseerde me om via Le-Puy-en-Velay te lopen, omdat dit een hele mooie route is die door de bergen trekt. Volgens mijn ouders ben ik in Adelboden gemaakt, dus ik kan wel stellen dat ik een echte berggeit ben. Als ik aan de bergen denk dan krijg ik een enorm verlangen naar de ongerepte natuur en geurige bergweides vol prachtige bloemen. De bellen van de bruine koeien. De primitieve berghutjes. En de rust. The mountains are calling, so I must go 😉

Column
Henk brengt tijdens zijn reis elke week een column uit in het Eindhovens Dagblad, dus dat is superleuk om te lezen!

Het was heel leuk om je te mogen ontmoeten en van elkaar te kunnen leren. Ik wens je alle plezier, geluk en liefde Henk! (..en ook een lekker zonnetje)