Hoefsmid

Vandaag zijn Prairies hoefjes netjes rechtgezet door Anton van Zeeland. Het is van belang niet direct voor de voettocht je ezel te bekappen, omdat de hoornlaag dan te kort is om nog te slijten. In dat geval heb je een grotere kans dat je ezel kreupel wordt bij het lopen op verharde wegen.

Ik heb ervoor gekozen om geen gebruik te maken van hoefijzers. Met hoefijzers heeft je ezel minder grip waardoor er, met name in bergachtig gebied, sneller ongelukken kunnen gebeuren. Ook ben je dan onderweg verzekerd van het feit dat je op zoek moet naar een lokale hoefsmid om de ijzers zo nu en dan te laten vervangen. Daarnaast heeft Prairie relatief goede hoeven, dus ik verwacht niet dat hij ze nodig heeft. Als onderweg blijkt dat hij wel ijzers nodig heeft, zoek ik daar alsnog een lokale hoefsmid.

Prairies hoefsmid Anton is gespecialiseerd in het bekappen van ezels. Dat is een groot voordeel, omdat de hoeven van ezels toch net wat anders zijn dan die van een paard. Mocht ik onderweg op problemen stuiten die ik lokaal niet kan oplossen, dan kan ik met Anton contact opnemen. Hij heeft internationale contacten waardoor ik in ieder geval altijd hulp kan krijgen als het echt nodig is.

Daarnaast heb ik nog wat tips gekregen voor het zelf bijhouden van de hoeven tijdens de reis. Superhandig!