De helende Paardenbloem

De helende, gele Paardenbloem. Net als mijn oma die enkele jaren geleden is overleden, maakt de kleur geel me aan het lachen. Het geeft me een gevoel van vrijheid, optimisme, creativiteit, plezier, verlichting en geluk. 

Gratis eten: Paardenbloem
Wist je dat de Paardenbloemen rijk zijn aan vitamine A en C, ijzer, calcium en ontgiftende stoffen. Dit verklaart ook waarom ze zo vaak in medicijnen gebruikt worden. Je kunt ze gewoon door de salade doen. Ze staan in ieder geval bij mij op het menu als ik een keer zin heb in een salade tijdens mijn reis. Lekker goedkoop ook. Prairie vindt ze ook heerlijk!

De smaak van de bladeren en stengels is licht-bitter, witlofachtig. De bloemen smaken zoet. De jonge bladeren zijn het lekkerst voor in de sla. Voor gebruik leg je ze eerst 15 minuten in zout water om de bitterheid wat af te zwakken. Je serveert ze met een dressing op basis van olijfolie, citroensap, zout en peper.

Foto: John van Lierop