Meensel-Kiezegem

Door het prachtige heuvelgebied zijn we naar Meensel-Kiezegem getrokken. Naar de broer van Mannu en zijn vrouw. Ook weer geweldige mensen, Staf en Marthe. Met veeeel humor en veeeel lekker eten.

Echt superleuk, Mannu en Linda van de overnachting op de Pelgrimshoeve zijn gezellig gekomen om wijn te drinken. Ik hoorde net ook dat Mannu (dag 5/6), Nadia (dag 7) en Staf (dag 9) contact met elkaar hebben gehad om over mij te ‘waken’. Zodat ik veilig aan zou komen. Zo lief em hartverwarmend, dat er mensen zijn die zo goed voor je zorgen!

Staf is vanuit Belgie naar Spanje gelopen, maar hij wilde mij niet veel vertellen: het is beter om geen verwachtingen te hebben namelijk. Dat heb ik zelf ook gezegd toen ik mijn reis ging voorbereiden. Ik heb altijd zo min mogelijk op de hoogte willen zijn van wat komen gaat. Maar ik zorgde ervoor om net genoeg te weten om op pad te gaan (ik weet mijn route voor morgen bijvoorbeeld nog niet eens). Zodat ik die controle leer loslaten en beter kan inspelen op het onverwachte.

Ik heb nog twee nieuwe vrienden gemaakt: Max en Jim. Die laatste is een kruising tussen een Mechelse Herder en een Hollandse Herder. Geweldig dier. Luistert perfect. Ik heb er uren mee gespeeld. Ben ook nog even naar de twee enorme Shire paarden van Staf wezen kijken en ik heb een van de lammeren de fles gegeven. Ze houden schapen voor eigen consumptie, waarvan ik ook heb mogen genieten: lamskoteletten met alles erop en eraan. En zelfs vanmiddag kreeg ik al een warme maaltijd: asperges met zalm. En chocoladetaart..

Prairie is ook een bofkont want die staat weer met wollige vrienden in een grote weide. Als nieuw lid van de kudde.