Zelfgemaakte Zadeltassen

Met dank aan mijn knappe oma en opa heb ik supergave zadeltassen uit WO2!

Zadeltassen voor een pakzadel zijn in Nederland heel moeilijk te verkrijgen. Je kunt ze slechts bij een website via Frankrijk bestellen. Daarom heb ik besloten om ze zelf te maken.

Ik heb gekeken naar tassen die niet te groot zijn. Ezels kunnen veel hebben, maar ik vind het onnodig om veel ruimte te hebben die ik volstop met ‘extraatjes’. Ik wil het Prairie zo makkelijk en leuk mogelijk maken. Het is ook belangrijk dat de tassen niet verstikkend zijn.

Op de boerderij ontmoette ik een leuk gezin: Nanda, Ernst, Jonah en Thije. Vader Ernst heeft zelf een tas gemaakt van een jute zak. Hij bracht me op het idee om naar canvas tassen te kijken. Zo kwam ik terecht bij een militaire site, daar vond ik een Zweedse medicijn fietstas voor op de stang van een herenfiets. Uit de Tweede Wereld oorlog: dat maakt ze nog mooier.

Oma kan echt alles maken, dat heeft ze bij de nonnen in het klooster geleerd. Ik zou willen dat ik dat ooit kan. Opa is van de technniek en had wat goede ideeën over het bevestigen van de tassen op het pakzadel. Samen vormen ze een uitstekend team en hebben ze van mijn oude tassen iets geweldigs gemaakt waar Prairie en ik heel veel plezier aan zullen beleven. En dat Mariahangertje wat je op de foto kunt zien, heeft oma erop gemaakt en gaat me geluk brengen.