Hotel in Corbigny

Vannacht hebben we voor het eerst in een hotel geslapen sinds ons vertrek. In Corbigny. Om na drie maanden weer een tv aan te hebben is een beetje gek. Maar voor een keer hebben we er wel van kunnen genieten: en sinds enige tijd ook goed geslapen.

Eens kreeg ik van een onbekende backpacker een bericht waar ik al vaak aan gedacht heb tijdens onze reis: “Er zullen momenten zijn dat je jezelf huilend langs een snelweg staat af te vragen waarom doe ik dit, dat zijn de momenten dat je jezelf moet verwennen met iets leuks, een goed bed in een hotel of een heerlijke maaltijd.” Dat soort berichten helpen mij heel erg en daar ben ik erg dankbaar voor. Dat was gisteren ook de reden dat ik mezelf dit momentje gunde.

Wat me opviel is dat de backpacker mij dit bericht schreef, zonder de intentie een reactie van mij te verlangen. Ik denk dat onze valkuil vaak is dat we graag energie terug willen van iemand waar we energie instoppen. Ook als die persoon niet om die energie heeft gevraagd. We handelen dan geregeld uit eigen belang. Geen rekening houdend met de ander. Maar we hebben geen contract getekend met die persoon.  Diegene is zijn energie niet verschuldigd omdat we ongevraagde energie naar hem of haar zenden. Ik denk dat het goed is als we proberen hier wat bewuster mee om te gaan. En ook denk ik dat we op het moment dat we energie geven zonder te willen ontvangen, we sneller positieve energie terugkrijgen.

Dat maakt een gevoel van liefde en vrijheid.