Couchsurfend naar Saint Jacques de Compostelle

Wat ik echt ideaal vind om te gebruiken is de applicatie Couchsurfing: via mijn telefoon kan ik zo in contact komen met mensen die hun huis gratis beschikbaar stellen voor reizigers.

Het voordeel hiervan is dat mensen die graag andere mensen willen leren kennen al uitgeselecteerd zijn. Zo kom je gemakkelijker met mensen in aanraking die je met openarmen verwelkomen, graag hun leven met je willen delen en geïnspireerd willen worden en die jou inspireren.

Zo sliep ik de dag voordat ik Lisa tegenkwam bij Lauriane. Een tijdje terug kocht ze een bus. Deze heeft ze van binnen geheel verbouwd om zo samen met haar honden, reizen door Frankrijk te maken. Zo’n bus zou ook wel wat voor mij en Prairie zijn… Maar eerst gaat ze voor drie maanden rondtrekken door Japan. Daar is ze nu inmiddels ook al ruim een week. 

Lisa en ik verbleven samen twee dagen bij Celine. De bezige eigenaresse van een papierfabriek in Thiviers liet aan ons haar huis met zwembad over om zo de warme dagen door te brengen. Prairie lekker los rondom het huis met twee ezelvrienden. Met haar Mercedes bracht Celine ons naar het mooie kleine binnenstadje voor een drankje, patisserie en een boodschap. Zij naar haar werk. Als we op de terugweg proberen te liften richting haar huis zo’n 5km verderop, is het juist Celine die ons voorbij rijdt. Ze is op weg met twee van haar werknemers, die dan voor tien minuten tussen twee bezweette pelgrims worden gezet. Een probeert wat nerveus het gesprek op gang te brengen. ‘I really, really like carrots’, zegt hij terwijl hij naar de zak wortelen in mijn hand wijst. ‘Yeah? My donkey too’, zeg ik. ‘you can have one if you like’. De man kijkt Celine aan en antwoord ‘I don’t think my boss allows me to eat a carrot in the car during a meeting.’ Als ik Lisa op dat moment aangekeken had, dan had ik niet meer kunnen ophouden met lachen. Die avond verzorgden wij in ieder geval de salade, wel zonder wortels.

Dan sliepen we ook nog bij Nathalie en haar man die ons verwenden met een geweldige maaltijd met lokale producten. Mensen genieten hier zo van het eten uit hun regio: foie d’oie, sanglier, chevreuil, fromage, pain, vin, fruit frais y confiture. Prairie in een prachtige weide met stal onder het huis op een heuvel. De volgende dag was het de vriendin van Nathalie, Christine, die ons 25 kilometer verderop iets vergelijkbaars aanbood. Gastvrij en gezellig. Wij wensen ons niets meer. Dankjewel!