#openup NPO3fm en MIND Young

Door het taboe dat rust op psychische problemen deelden wij vorig jaar ons verhaal tijdens #openup van NPO3fm en MIND Young, samen met andere jongeren. Zowel mooie als heftige verhalen kwamen voorbij. NPO3fm lichtte  ons verhaal uit. Bekijk de selectie hier.

Wist je dat:

  • meer dan 1 op de 5 tieners al te maken heeft gehad met psychische problemen?
  • 75% van de psychische problemen begint voor het 24ste levensjaar?
  • nog droeviger: zelfdoding de belangrijkste doodsoorzaak is onder jongeren?

 

Delen en verbinden
Vandaag sprak ik met Anita Bal van praktijk BeSensitive, alternatieve en holistische gezondheidsdienst. Jongeren hebben maar weinig kennis over psychische problemen en durven er niet over te praten. Klachten herkennen is daarom lastig. De eerste stap kunnen we al zetten door jongeren open te laten praten over psychische problemen. Psychische problemen bespreekbaar maken, waardoor jongeren eerder hulp gaan zoeken. Daarnaast moet er passende ondersteuning aangeboden worden die niet perse in het huidige systeem te vinden is.

Maar het allerbelangrijkst is dat deze jongeren zich met elkaar verbinden, want ze zijn niet alleen. Wellicht dat we hiervoor binnenkort onze handen ineenslaan.

Over MIND Young
Op MINDyoung.nl vind je informatie over psychische klachten en problemen, kun je ervaringen van anderen lezen, blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je ‘mind’ en events en vind je tips en herkenning bij vaak en minder vaak voorkomende psychische klachten.