Jim Carrey over depressie

Jim Carrey is iemand die jaren vocht tegen depressie en op dit moment leeft hij zijn ‘beste leven’ tot nu toe. Hij sprak al vaak over zijn depressie, maar in onderstaande video praat hij over hoe hij de persoon ‘Jim Carrey’ gecreëerd heeft, hoe dit uiteindelijk een personage werd en leidde tot zijn depressie. Wanneer je er goed overnadenkt, verbergen we ons allen achter een of andere karakter. 

Jim Carrey is het gelukt om zich los te maken van zijn persona en hij is ontzettend content na dit gedaan te hebben. Hij zegt dat we moeten denken aan het woord ‘depressed’ als in ‘deep rest’. En ik weet dat veel mensen dit niet willen accepteren of het met deze statement niet eens zullen zijn. Dan toch, misschien is depressie de manier van ons lichaam om te vertellen dat het karakter dat we proberen te spelen niet is wie we echt zijn en dat we eraan moeten werken om onszelf te vinden?

“People talk about depression all the time. The difference between depression and sadness is sadness is just from happenstance—whatever happened or didn’t happen for you, or grief, or whatever it is. Depression is your body saying f*ck you, I don’t want to be this character anymore, I don’t want to hold up this avatar that you’ve created in the world. It’s too much for me.”

Ik geloof dat we allemaal wel iets van Jim Carrey kunnen leren.