Zomerzonnewende Rituelen

Het voelde voor ons drieën al een aantal weken als midzomer, maar nu is de astronomische zomer echt ingegaan (dan wel met ‘schaapscheerderskou’). Waar de dagen langer zijn dan de nachten. Fysiek ervaren we meer licht en sinds het begin van de tijd hebben onze voorouders deze periode gemarkeerd met rituelen en feest. Om de verbinding met de zon (yin) als bron van het Licht te eren. We hebben enkele ideeën verzameld waarmee we onszelf dit weekend kunnen verbinden met de zomerzonnewende.

De zomerzonnewende is een periode om de volledigheid van het leven te vieren en de tijd te nemen om onze energie te gebruiken om overvloed te genereren en onze dromen te manifesteren. Hoe kunnen wij als moderne mensen dit doen? Door iets symbolisch te realiseren om de zomer te eren en dankbaarheid te tonen. Door dit te doen halen we niet iets uit het verleden op, maar zijn we bezig met iets dat eeuwig voortduurt. Naast het eren van onze afhankelijkheid van de fysieke zon, eren we het Licht (het spirituele vuur) binnenin ieder van ons. Genoeg reden voor een heilig feestje dus! ?

  • Vier het externe en interne vuur met een zomer vreugdevuur met geliefden. Je kunt hierbij iedereen kruiden (zoals lavendel) in het vuur laten leggen met hun diepste wensen;
  • Voor een meer persoonlijkere viering kun je een klein altaar voor Licht en dankbaarheid maken door een of meerdere kaarsen te lichten en te decoreren met zomerbloemen; ?
  • Maak een zonnewiel van een lange slinger met bloemen en mos. Ieder mag een wens op een strookje papier schrijven en aan de slinger hangen. Geef de bloemenketting aan iedereen door gedurende de avond en gooi hem aan het einde in het vuur;
  • Maak een mandala van gele en oranje bloemblaadjes op de aarde. Het creëren van iets moois en heiligs werkt genezend. Verwerk je wens/gebeden bij het maken van de mandala en houd een beeld van vrede vast voor onze planeet;
  • Omdat we astrologisch gezien verplaatsen in het waterteken Kreeft, is het een goed idee om het waterelement te betrekken. Je kunt wat verse kruiden en bloemen in een kan water doen. Door hem in de zon te zetten maak je een bijzondere zonnewende thee. Degenen die meeliepen met de wandellezingen hebben al van de kruidendrank mogen proeven; ?
  • Nog meer over het waterthema, ook leuk als je kinderen hebt: ga naar het strand, een meer of een rivier. Of geef je kids een emmer water en laat ze lekker spelen, het is niet voor niets zomer.. 😉
  • En tot slot, maak wat mooie bloemenkettingen voor onder andere in je haar of om je enkel. Je kunt niet om het magische gevoel van de bloemen heen!

 

We vinden het leuk als je met ons wilt delen wat je van plan bent om de zomerzonnewende te vieren. Zo kunnen we elkaar inspireren op de manier hoe we onszelf verbinden en de kleine momenten heilig maken.

Lots of Light! ?
Muxio, Prairie & Carmen