Boerenleven in het warme Nederland

We slapen het liefst met zijn drieën bij elkaar, zoals we afgelopen jaar deden. Als een familie. De hoge temperaturen zijn we gewend van de zomer in Frankrijk. Ook dan sliepen we meestal buiten. Sinds onze thuiskomst in Nederland mogen we kamperen op de geiten-/schapenboerderij waar we echt van genieten. In de bus of als er teveel muggen zijn in de tent, die nogsteeds als ons huisje voelt. Mux als hij niet op jacht is languit op bed. Prair met zijn hoofdje binnen en zijn wekker om 5.00h stipt, luidkeels, zodat niemand zich kan verslapen.

Ook met dit warme weer gaat het boerenleven door. We melken de geiten en schapen, maken kaas en ook jam van de pruimen van de buurman op de markt in Amsterdam, zorgen dat de dieren genoeg schaduw en water hebben in de weides, ’s avonds sproeien we de groente- en bloementuin. De late avonden zijn gereserveerd voor een wandeling met Prairie en Muxio die zich samen met ons overdag heel rustig voortbewegen. Niet dat het helpt, want ondanks dat baden we in het zweet… de regen is welkom. Maar als het onweer vanavond uitblijft genieten we in ieder geval tijdens onze maandelijkse ‘full-moon walk’ van de eclips, de Bloedmaan.

Liefs en houd je hoofd cool ?,
Prairie, Muxio & Carmen