Geld vrijmaken voor herverbinding

Gisteren vertelden we over hoe verbinding de belangrijkste oplossing is voor psychische pijn. Maar hoe kunnen we dat praktisch toepassen in onze maatschappij?

Het antwoord is simpel.

Geld voor herverbinding
Geld moet niet langer gestopt worden in het verder afzonderen van mensen met psychische problemen door hen te beschamen: juist door het labelen van mensen en van daaruit trajecten te starten, creëren we de barrières voor herverbinding met elkaar en de maatschappij.

Geld besteden aan herverbinden = Liefde in actie.

Genees jezelf, daarna de wereld
Als we niet veranderen dan krijgt onze maatschappij grote problemen door massale toename van jongeren met psychische klachten. Willen we vooruitgang in de genezing en preventie hiervan, dan moeten we dingen anders gaan doen. De switch vraagt ons om het loslaten van oude systemen, zodat we met de wereld mee kunnen veranderen. Maar grote veranderingen, die beginnen met kleine stappen. Wij geloven dat we eerst een groot gedeelte van de mensen die met psychische problemen rondloopt moeten genezen, zodat we vanuit een breed draagvlak kunnen begrijpen hoe we de oorzaak van de pijn preventief kunnen aanpakken in onze maatschappij.

Je kunt de wereld niet genezen, voordat je jezelf hebt genezen.
We zitten middenin een evolutie.

(En zoals Charles Darwin zei: “Het is niet de sterkste die overleeft, ook niet de meest intelligente, maar degene die zich het beste kan aanpassen.”)