Weer twee wandellezingen rijker in het prachtige natuurgebied van Laarbeek (en Helmond), met gezellige meetings op de route: Zoals onder meer de Kempische Heideschapen die de komende weken de bossen begrazen voor het behoud van typische heidesoorten als de levendbarende hagedis, de blauwvleugelsprinkhaan, de nachtzwaluw en klokjesgentiaan.

Lees Meer

De weg naar Santiago met een ezel

Santiago de Compostella.  Op 1 december zien we in de avond de lichtjes van het eerst zo verre, nu zo dichtbije Santiago. Vijf kilometer voorafgaand ligt Monumento do Monte do Gozo. Met het kruis in onze rug, de weer bijna volle maan boven ons en het verlichte Santiago voor ons, zetten we onze tent op de top van de heuvel. Wat een onwerkelijk gevoel. We zijn er. We hebben het gedaan. Prairie en ik.
Lees Meer

Afscheid Lisa: Het Verhaal Van

Na een week van bezinning, besluit Lisa Camino del Norte te lopen en Prairie en ik gaan de Pyrenee├źn in, de via Frances. De tijd is gekomen dat we voor nu afscheid gaan nemen. Een speciaal moment nemen we in de kerk van Sint Jean op 1 oktober. Daar steken we een kaars voor ons aan. We zingen en houden elkaar stevig vast. Genietend van het moment en het samenzijn. Lisa schrijft voor ons haar verhaal.

Nu zijn wij een keer degenen die naar de poep en voetsporen van andere kijken. Het lijkt erop dat er een ezel, paard, hond en man op enkele uren voor ons lopen. In het mooie bergachtige bos, waar nu ook overdag gejaagd mag worden. 

En dan is daar heel onverwachts, het moment waarop we de eerste blauwe schaduwen van de Pyrenee├źn zien, heel in de verte. Maar met elke pas komen we dichterbij. Een gevoel van trots en geluk. Bijna nog een doel bereikt.